Terug naar alle berichten

I Do. Do You.

Yes! Ik ga in april de montage doen van de kortfilm I Do. Do You.
De winnaar van de filmpitch op het afgelopen Nederlands Film Festival. Leuk!

I Do_Do You_2

Art Rooijakkers heeft gisteravond tijdens de laatste Talkshow van het Nederlands Film Festival de winnaar van The Pitch bekend gemaakt. De winnaar van The Pitch at NFF 2014 is Salty Carrot Films met haar pitch ‘I Do. Do you?’. Een kortfilm over een postorderbruid’s verlangen naar een mooier leven.
De Pitch is een initiatief van ShortsTV, een televisiezender volledig gewijd aan de korte film.

Tijdens het festival kunnen filmmakers hun idee voor een volgend kortfilmproject pitchen in 2 minuten en 15 seconden. Deze pitches worden door ShortsTV online gezet. Het publiek kan gedurende het festival stemmen op haar favoriete pitches. Gistermiddag zijn de vijf populairste pitches gepresenteerd aan een professionele jury bestaande uit Chris Tidman (ShortsTV), Willemien van Aalst (NFF), Claudia Landsberger (EYE), Seeltje van Boeckel (Cinecrowd) en Hein Barnhoorn (UPC). De jury heeft de inzendingen beoordeeld op drie criteria: de pitch, een 45 seconden reel met eerder werk en de uitvoerbaarheid van het project. Salty Carrot Films scoorde op deze drie elementen gecombineerd het hoogst.

De dames van Salty Carrot Films – Amanda Perino, Nataria Rajabi en Marina Notrima – omschrijven zichzelf als ‘three very excitable girls’. Dit enthousiasme was terug te zien in hun pitch. Zij ontvangen van ShortsTV € 5.000,- productiebudget voor de realisatie van hun kortfilm ‘I Do. Do you?’. Partner en crowdfundingplatform CineCrowd gaat zich inzetten om dit budget te verdubbelen. Naast professionele begeleiding, een televisiepremière, maken de dames ook kans om volgend jaar zelf hier in Utrecht over de rode loper te lopen bij hun eigen première op het Nederlands Film Festival. Daarvoor moet de film wel op tijd af zijn.
(bron: filmfestival.nl)